In samenspraak met onze partner/leverancier hebben we een nieuwe groenere draagband ontwikkeld met een verbeterd design.
2022 een jaar waarin veel veranderingen plaats hebben gevonden, het perfecte moment voor ons om ook een blik te werpen
richting de toekomst.

Phormium leverde vorig jaar zowat een halve hectare open schaduwdoek voor de cabriokas van De Jong Tuinplanten uit Made. De familie De Jong - Piet, Kees, Michael en Piet jr.- teelt al jaren meer dan 50 verschillende soorten bodembedekkers op deze locatie. In 2020 heeft Aad Alsemgeest van Alweco Scherminstallaties samen met Phormium gezocht naar het idele schaduwdoek voor de cabriokas in combinatie met de teelt. Een sterk doek met een goede koeling en luchtdoorlaat was vereist voor het semi-open gedeelte van de kwekerij. Samen met sales manager Arjan van der Veer kwam men uit op PhormiTex Lumina 50 O. en dat werd begin 2021 geinstalleerd.

Onlangs liep Phormium een rondje over de tuin en sprak men met Kees en Piet Jr. over het doek in de cabriokas. "We hebben een veel beter klimaat gekregen. Met het hete weer van de afgelopen zomer is dat een echte winst. De hoge ventilatiegraad is goed merkbaar, elk briesje is voelbaar," aldus Kees. Piet Jr. geeft nog aan: "Het doek kan nu volledig gesloten blijven en er hoeft geen krijgt te worden aangebracht. De instraling bij openstaande ramen, waar geen krijt op aangebracht is, wordt hiermee ondervangen.

Piet Promo

In Juli 2020 heeft De Jong Tuinplanten haar eigen bedrijfsfilm op laten nemen. Doel hiervan was een korte indicatie te geven van de kwekerij en onze belangrijkste activiteiten. In vogelvlucht ziet u hierbij onze potmachine, knipper, dagelijkse werkzaamheden en de diverse collega's voorbij komen. Nieuwsgierig? Kijk dan snel op ons eigen YouTube kanaal naar het resultaat.
Youtube design

In samenspraak met onze partner/leverancier hebben we een nieuwe draagtray ontwikkeld met een verbeterd design.

Webshop

Piet en Michael hebben eind Augustus weer veel van onze vaste klanten mogen ontvangen op onze stand op het product promotie plein.
Een succesvolle beurs in combinatie met de lagenbeurs waarop wij ook dit jaar vertegenwoordigd waren met ons aanbod.
Direct aan het looppad stond onze prachtige stand waar we ons concept weer mooi hebben kunnen presenteren, in combinatie met onze vaste tafel te Groen-Direkt, waar we wekelijks een van de vaste 15 conceptkwekers zijn in Nederland.

IMGP9643

Op verzoek van Rabobank Amerstreek heeft Piet de Jong Jr. in het zomermagazine 2019 ''Dichterbij'' uitleg gegeven over de toekomst, duurzaamheid en de toegevoegde waarde van ons concept. Op de cover van het in Juli uitgekomen magazine wordt met ''Plantjes met waarde uit Made'' doorverwezen naar het volledige interview op Pagina 8. Vanaf deze week zal het magazine (indien woonachtig in deze regio van Brabant) ook bij u op de mat vallen.Piet Cover middel

Diverse prominente Nederlandse retailpartijen, waaronder veel van onze vaste klanten, hebben in Juli 2019 een schrijven uit doen gaan voor Ambitie 3.0.
Ambitie 3.0 heeft als doel verduurzaming van groen en borgen partijen naar elkaar om hier vorm aan te geven. Op basis van Ambitie 3.0 wordt door de retailbranche de (ver)nieuwde wensen en eisen duidelijk gemaakt met betrekking tot gewasbescherming in de sierteelt. Doordat wij al vele jaren op basis van MPS-A onze producten telen, heeft de Jong Tuinplanten uiteraard direct het plan Ambitie 3.0 ondertekend. Wil je alles weten over Ambitie 3.0? Klik op de link voor het volledige schrijven; Ambitie 3.0

De compleet nieuwe webshop van De Jong Tuinplanten is vanaf deze week online.
We hebben afgelopen jaren eigenlijk enkel positieve reacties mogen ontvangen over het gebruik van ons webshop, echter was het na deze jaren voor ons toch tijd om onze eigen webshop eens te evalueren en uiteindelijk is besloten om deze opnieuw te lanceren. Met onze nieuwe webshop vergroten we de gebruiksvriendelijkheid, het bestelproces wordt vergemakkelijkt, ieder product wordt herkenbaar door een actuele foto (welke uit te vergroten is) en met slechts een klik op de knop is er een laag of halve laag toegevoegd. De flexibiliteit van de oude webshop met het bestellen per halve laag blijft uiteraard behouden. Wij vertrouwen erop dat onze nieuwe webshop ook voor u van toegevoegde waarde is.

Ook dit jaar waren we wederom aanwezig op Plantarium, nieuw hierbij was de combinatie tussen Plantarium en Groen-Direkt.
Deze combinatie is door het overgrote deel van de bezoekers positief ontvangen en werd gezien als een aanvulling op Plantarium.
Hier hebben we onze nieuwe Dianthus gr. Diantini 'Splash' middels de noviteiten verkiezing gelanceerd, zie voor meer informatie bovenstaand artikel.

Daarnaast hebben we weer een groot deel van onze zowel nationale als internationale vaste klanten mogen ontvangen.

thumbnail 20180820 150901thumbnail IMG 20180822 WA0007thumbnail IMG 0382

Tijdens Plantarium 2018 is door ons de nieuwste Dianthus gelanceerd. Deze meermaals per jaar rijkbloeiende dianthus heeft deel uitgemaakt van de Noviteiten keuring en is vanaf heden ook te bestellen in 6-Pack; Bestel de nieuwe Dianthus 'Splash' hier
Bezoekers hebben zeer enthousiast gereageerd op de noviteit en wij vertrouwen erop onze klanten hiermee weer een mooie aanvulling op ons ruime assortiment aan te kunnen bieden.

Splash

Deze plant doet het goed in schalen en potten, maar ook in de border is het een dankbare plant. Door de compacte groei past deze eigenlijk overal bij en blijven de bloemen in weer en wind overeind staan. Na enige tijd is de border vol gegroeid en is er een tapijt aan bloemetjes te zien die een heerlijke geur verspreiden. De Diantini 'Splash' is minder gevoelig voor ziekten en plagen en bovenal winterhard.

De voordelen van de Diantini Splash zijn:

  • zeer compact
  • rijk bloeiend
  • langer houdbaar in het winkelschap
  • bloeit meerdere keren per jaar
  • geurend
  • minder gevoelig voor ziekten en plagen
  • goed winterhard, zodat de planten na de winter weer gaan bloeien